Sterk hijstouw

Hijstouw is sterk. Ook is het voor hijstoepassingen belangrijk dat het touw goede grip heeft en weinig rek. Er zijn zowel natuurlijke hijstouwen als hijstouwen van kunststof.

Hijstouw
Ontdek meer dan 2400 producten uit onze voorraad
Professioneel maatwerk mogelijk
Voor 15:30 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden

Touw met goede grip

Het is belangrijk dat hijstouw een goede grip heeft. Ook is het prettig als het hijstouw een lus of lasthaak heeft. Onze vakmensen splitsen een los of haak aan jouw touw.

Wist je dat door een ‘gewone’ knoop de breekkracht van het touw met 50% afneemt? Bij een vakkundig aangemaakte splits daalt de breekkracht met slechts 10%.

Natuurlijk hijstouw

Manilla is een uitstekend natuurlijk hijstouw. Manilla is een ruw touw, hierdoor heeft het een goede grip.

Kunststof hijstouw

Beaufort is een polyestertouw dat goed gebruikt kan worden als hijstouw. Beaufort is sterk, UV-bestindig en loopt soepel door katrollen.

Hijstouw

Bekijk onze hijstouwen

Welk hijstouw past bij mij?

Bij touw dat wordt gebruikt om te hijsen, is het vaak nodig dat het touw sterk is en relatief weinig rek heeft. Op deze manier heeft hijstouw een sterkere draagkracht. Daarom wordt hier veelal Hamilton of Spunport gebruikt. Dit zijn gevlochten polyester touwen.

Spunport heeft een betere grip. Hamilton hijstouw is erg soepel en goed te splitsen.

Hijstouw kopen?

Voor hijstouw ben je bij touwbestellen.nl aan het goede adres. Onze hijstouwen worden in de touwfabriek gemaakt. Onze vakmensen maken de touwen op maat en splitsen graag een knoop of haak aan jouw touw.

Volg ons:

Copyright 2024 - Touwbestellen.nl