Van touwladder tot landvasten en ankerlijnen

Heb je een boot en ben je op zoek naar een passend touw om te gebruiken als touwladder, landvast of ankerlijn? Touwbestellen.nl heeft voor elke boot een passend soort touw. Weet je niet welk touw je nodig hebt? Kom dan in contact met een van onze touwspecialisten. Alle touwen worden rechtstreeks vanuit de touwfabriek geleverd.

Landvasten voor boot Boot touw
Al ruim 300 jaar betrouwbare leverancier van touw en koord
Direct uit onze eigen touwfabriek
Professioneel maatwerk mogelijk

Bekijk hier boot touwen:

Touw voor boot kopen?

Touwbestellen.nl heeft touw voor elk type boot. Van luxe jachten, grote zeilschepen tot wedstrijdzeilers.

Het touw dat je nodig hebt hangt af van het type boot en de toepassing.

trimlijnen Landvasten voor boot Boot touw Trimstar (surfkoord)

Landvasten touw voor boot

Ben je op zoek naar landvasten voor je boot? Het type landvast dat het meest geschikt is, hangt af van het type boot. Zo is voor een sloep of zeilboot PP Multi de beste keuze voor een landvast en is voor een luxe schip beaufort ideaal.

Materiaal boottouw

Boottouw als landvasten zijn er in verschillende materialen. Zo is er Nylon en polyester. Nylon heeft minder rek. Daarentegen blijven polyester landvasten langer goed. Vandaar dat Ocean8 van polyester wordt gemaakt.

Schotentouw voor boot

Schotentouw is een andere term voor koord in de watersport. De term schotentouw wordt veelal gebruikt voor dunne geslagen koorden.

Polyester is een veel gebruikt touw op de boot. Dit touw is voorgerekt en heeft daardoor weinig rek.

Ook POSH touw wordt als schotentouw voor boten gebruikt.

Boot touw met Dyneema kern

Voor wedstrijdzeilers is een touw met dyneema kern het beste. Deze touwen zijn sterker dan een staalkabel maar zijn wel licht en soepel. Het touw heeft zeer weinig rek en wordt naast schotentouw ook gebuikt voor andere toepassingen.

Ankerlijnen als boot touw

Met een anker en ankerlijn leg je overal op zee jouw boot vast. Ankerlijnen moeten Uv-bestendig zijn en weinig rek hebben. Geschikte touwen hiervoor zijn:

Klassiek touw voor boten

De touwen van touwbestellen.nl zijn gebruikt in films als Pirates of the Carrabean en Nova Zembla. Klassiek touw voor boten is er in diverse diktes, materialen en constructies. Het touw wordt gebruikt voor klassieke schepen zoals platbodems en botters maar ook voor het tuigen van tallships.

Touwladder voor boot

Touwladders worden ook veel gebruikt op boten. De ladders worden gemaakt van polypropyleen. Polypropyleen touw is waterbestendig en daardoor uitstekende te gebruiken op de boot.

Touw voor zeilen

Op zoek naar een touw om het grootzeil op te vangen? Ga dan voor Lazy Jack lijnen. Deze lijn is gevlochten van polyester garens en voorzien van een PU coating hierdoor is deze lijn glad en pakt geen vuil aan. Het grootzeil blijft hierdoor schoon, en je hebt het zeil niet in de kuip liggen. Wel zo handig en veilig.

Kabelaring touw voor boot

Kabelaringen kunnen alleen op offerte basis besteld worden. Deze zijn dus niet verkrijgbaar in de online touwwebshop.
Wij leveren al vele jaren verschillende werven waardoor wij al veel maten in ons systeem hebben staan.
Mochten wij de maat van uw sloep of boot niet hebben dan hebben wij hiervoor maatschetsen beschikbaar.
Aan de hand hiervan kunnen wij dan een offerte opstellen.

Nog meer touwen voor scheepsvaart en watersport: