Touw voor watersport

Watersportland

Nederland is een watersport land bij uitstek. Een derde van ons land ligt onder de waterspiegel. Dit brengt unieke watersportmogelijkheden met zich mee. Voornamelijk zeilen is een populaire tak binnen de watersport. Om watersport veilig te kunnen beoefenen heeft u het juiste materiaal nodig. Heeft u hier hulp bij nodig? Wij helpen u graag!

Touw voor de Watersport
Gratis verzending in NL vanaf € 75,-
Al ruim 300 jaar betrouwbare leverancier van touw en koord
Ontdek meer dan 2400 producten uit onze voorraad

Touw voor de watersport:

Waarom touw voor watersport?

Het kan best lastig zijn om een keuze te maken in welk materiaal of touwconstructie geschikt is voor u. Dit hangt allemaal af van het type boot dat u vaart. Wij bieden een groot assortiment aan voor diverse boten!

Materiaal keuze

Vroeger werden touwen voor de boot gemaakt van natuurlijke producten, zoals hennep en manilla. Tegenwoordig wordt er enkel  gebruik gemaakt van synthetische touwen en lijnen. De moderne lijnen zijn steviger, slijtvast en weerbestendig.

Hiernaast leest u welke materialen nu het meest geschikt zijn voor watersport.

Touw voor watersport

De meest voorkomende materialen die worden gebruikt voor watersport zijn:

Polyester

Polyester wordt veelal gebruikt voor val-, trim-, schoot- en ankerlijnen. Het materiaal is slijtvast, uv-bestendig en heeft een hoge breekkracht.

Dyneema | UHMWPE

Dyneema staat bekend als een sterke kunstvezel. Naast het feit dat dit materiaal extreem sterk is, blijft het door het lichte gewicht ook drijven op het water. Perfect voor vallen en trimlijnen.

Polypropyleen

Polypropyleen is licht van gewicht en heeft een goede grip. Doordat de touwen op het water blijven drijven, zijn ze perfect voor landvasten.

 

Kabelaringen & Leguanen

Sloepen, vletten en motorboten worden ter verfraaiing en bescherming voorzien van een kabelaring en/of leguaan.

Langman is toonaangevend op het gebied van kabelaringen en leguanen. Wij leveren deze aan vooraanstaande jachtwerven in binnen- en buitenland. Voor kabelaringen en leguanen gebruiken wij speciaal vervaardigde polypropylene garens welke van zeer hoge kwaliteit zijn.

In dit materiaal zit een hoge UV-stabilisator die weerstand biedt aan de inwerking van zonlicht. Hierdoor blijven ook de vezels aan de buitenzijde van het touw vele jaren goed zonder een versleten en pluizig uiterlijk te krijgen. Wens je meer info neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen over touw voor watersport:

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact op. Onze specialist Erik helpt je graag.

Volg ons:

Copyright 2024 - Touwbestellen.nl