Katoen Touw en Koord

Katoen touw

Touw gemaakt van 100% natuurlijke katoen garens. Deze natuurlijke vezel is soepel en voelt zacht aan in de hand. Daarnaast is dit katoenen touw milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Het touw is hittebestendig en vlam vertragend. Katoen touw wordt veel gebruikt voor theaters en handvatten, maar ook voor papegaai touwen. Naast dat wordt het ook gebruikt voor decoratieve doeleinden. Katoen touw kan makkelijk geverfd worden.

Katoen Touw en Koord
Al ruim 300 jaar betrouwbare leverancier van touw en koord
Professioneel maatwerk mogelijk
Voor 15:30 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden

Bekijk katoen touw en koord:

Eigenschappen van katoen draad

Katoen is een natuurlijk touw. Het touw is zacht en soepel. Dit komt omdat het touw gemaakt is van 100% natuurlijke garens.

Constructies katoen touw

Touwbestellen.nl heeft geslagen touw in 3-strengs en 4-stengs beschikbaar. Ook is er gevlochten katoen touw. Gevlochten koord wordt vaak gebruikt ter decoratie of als hobby voor speelgoed en ook in de industrie wordt katoen gebruikt omdat het een goede capillaire werking heeft. Katoen wordt ook voor Marcramé gebruikt. Marcramé is een handwerktechniek waarbij je patronen maakt door te knopen.

Natuurlijk product

Doordat katoen touw gemaakt is van natuurlijke garens is het minder goed bestand tegen weersinvloeden. Dit touw wordt dus voornamelijk gebruikt voor binnen. Katoen is wel hittebestendig en vlam vertragend. Hierdoor wordt het touw vaak gebruikt in theaters.

Katoen Touw en Koord

Vergelijkbaar katoen touw

Wil je een katoen touw buiten gebruiken? Ga dan voor POSH touw. POSH touw lijkt op katoen, maar is wel geschikt voor buiten gebruikt. Dit komt omdat het touw synthetisch is. Het touw is gemaakt van polyester, maar lijkt en voelt als katoen touw.

Katoen touw kopen?

Wil je katoen touw kopen? Dan ben je bij touwbestellen.nl aan het goede adres. Katoen draad is het meest bestelde touw in Nederland. Zodra jij het touw bestelt, gaan wij in de fabriek aan de slag met jouw touw.

Net als alle andere touwen in onze webshop, wordt ook het katoentouw in eigen fabriek geproduceerd. Hierdoor kunnen we de uitstekende kwaliteit altijd garanderen. Het touw is gemaakt van natuurlijke katoen garens en is dus milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Op zoek naar een ander natuurlijk touw? Dan wordt er vaak voor jute touw gekozen.

Katoen Touw en Koord

Er zijn regelmatige katoenen touwen in de uitverkoop:

Veelgestelde vragen over katoen touw:

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact op. Onze specialist Erik helpt je graag.

Volg ons:

Copyright 2024 - Touwbestellen.nl