UHMWPE performance touw

Ben je op zoek naar super sterk touw? Kies dan voor Dyneema/UHMWPE lijnen! Deze lijnen zijn geschikt voor veel doeleinden en zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen. De lijnen zijn uitermate geschikt als liertouwen, vallen of voor zweefvliegtuigen. Wist je dat aan een Dyneema touw van 3mm al een auto kan hangen?

Dyneema touw
Ontdek meer dan 2400 producten uit onze voorraad
Professioneel maatwerk mogelijk
Voor 15:30 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden

Bekijk UHMWPE touw van Touwbestellen.nl

Dyneema / UHWMPE touw voor lieren en watersport

UHMWPE touw is één van de meest veelzijdige touwen. De toepassingen zijn eindeloos. In de webshop vind je het touw in verschillende constructies. Van lijnen met een sterke industriële coating waardoor de touwen minder snel slijten en langer mee gaan, tot dubbel gevlochten en zelfs een driedubbel gevlochten touwen. Door de polyester mantel is het touw nog slijtvaster en beter UV bestendig.

Maatwerk UHMWPE touw

Wilt u gesplitste lijnen met kousen, een Vlaams oog of alleen een lus? Onze deskundige splitsers maken het touw graag voor u op maat.

Dyneema touw voor lieren en watersport Liertouwen

De uitgebreide mogelijkheden en toepassingen van UHMWPE touw

Dyneema / UHMWPE voor lieren en watersport is oersterk en heeft heel weinig rek. Doordat de touwen voorgerekt zijn, hebben deze zelfs nog minder rek.

Watersport

De touwen worden veelvuldig gebruikt in de watersport, bijvoorbeeld de QR3 lijn met gevlochten polyester mantel en gevlochten spun polyester tussenmantel.

Industrie

Voor industriële toepassingen (zoals lieren) wordt ook vaak touw met weinig rek en een hoge breekkracht gevraagd. Hiervoor zijn touwen zoals de Q1 of het tuning koord perfect te gebruiken. Q1 touwen zijn 12-strengs gevlochten en daardoor heel eenvoudig zelf te splitsen.

Q1 plus heeft een dikke industriële coating. Dat maakt het touw slijtvast. De coating beschermt tegen vuil en chemicaliën. Dit touw wordt daarom veel gebruikt als mestschuiftouw.

Tuning koord heeft een kern van parallel UHMWPE garens en een gevlochten polyester mantel. Dit touw is goed knoopbaar, UV bestendig en soepel. Daarom wordt het vaak gebruikt voor lieren en zonneschermen, maar ook voor djembee trommels.

Eigenschappen van UHMWPE touw

  • Soortelijk gewicht: 0.99 (drijft)
  • UV-resistentie: goed
  • Schuurbestendigheid: goed
  • Smeltpunt: 150ºC
  • Nat vs. droog sterkte: 100%
  • Snijd niet

 

 

Dyneema lijn kopen?

Je bestelt jouw dyneema lijn eenvoudig bij Touwbestellen.nl. Wij maken onze touwen in onze eigen fabriek, waardoor wij jou de hoogste kwaliteit kunnen bieden. Je kunt jouw dyneema lijn bestellen per meter of haspel of op maat laten maken.

UHMWPE touw met gesplitste ogen

We voorzien jouw touw indien gewenst van gesplitste ogen. Jouw touw wordt rechtstreeks uit onze eigen fabriek geleverd, waardoor wij deze volledig op maat kunnen maken.

UHMWPE

Dyneema wordt ook wel UHMWPE genoemd. UHMWPE staat voor polyethyleen met ultrahoog moleculair gewicht. Met moleculair gewicht wordt de massa van één molecuul van een stof bedoeld. Bij Dyneema/UHMWPE is de massa zeer hoog, waardoor er zeer sterke vezels van gemaakt worden. Hierdoor is touw wat van dit materiaal gemaakt wordt uitzonderlijk sterk.

dyneema

Volg ons:

Copyright 2024 - Touwbestellen.nl