Dyneema performace touw

Touwen sterker dan staaldraad! Onze Dyneema / UHMWPE lijnen zijn er voor veel verschillende toepassingen. Zo worden ze veel gebruikt als liertouw voor bijvoorbeeld 4×4 voertuigen en mestschuiven. Maar ook als vallen of voor zweefvliegtuigen. Wist je dat aan een Dyneema touw van 3mm al een auto kan hangen?

Dyneema touw
Al ruim 300 jaar betrouwbare leverancier van touw en koord
Ontdek meer dan 2400 producten uit onze voorraad
Direct uit onze eigen touwfabriek

Bekijk dynemaa touw van touwbestellen.nl

Dyneema touw voor lieren en watersport

Dyneema touw is een van de meest veelzijdige touwen. De toepassingen zijn eindeloos. Wij produceren dit touw in veel verschillende constructies. Zo is de Q1 lijn gecoat met een sterke industriële coating om te zorgen dat het touw minder slijt en dus langer mee gaat. Ook is er een dubbel gevlochten, en zelfs een driedubbel gevlochten touw. Door de polyester mantel is het touw nog slijtvaster en beter UV bestendig.

Maatwerk dyneema touw

Wilt u gesplitste lijnen met kousen, een Vlaams oog of alleen een lus? Onze deskundige splitsers maken het touw graag voor u op maat.

Dyneema touw voor lieren en watersport Liertouwen

De toepassingen van Dyneema touw

Dyneema voor lieren en watersport is oersterk en heeft heel weinig rek. Door onze prestretch installatie worden de touwen voorgerekt en hebben daardoor zelfs nog minder rek.

Watersport

Touwen van dyneema wordt veelvuldig gebruikt in de watersport, bijvoorbeeld de QR3 lijn met gevlochten polyester mantel, en gevlochten spun polyester tussenmantel.

Industrie

Voor industriële toepassingen zoals lieren wordt ook vaak touw met weinig rek en een hoge breekkracht gevraagd en zijn touwen zoals de Q1 of tuning perfect te gebruiken. Q1 touwen zijn 12-strengs gevlochten en daardoor heel eenvoudig zelf te splitsen.

Q1 plus heeft een dikke industriële coating. Dat maakt het touw slijtvast, en de coating beschermt tegen vuil en chemicaliën. Dit Dyneema touw wordt daarom veel gebruikt als mestschuiftouw.

Tuning koord heeft een kern van parallel Dyneema UHMWPE garens en een gevlochten polyester mantel. Dit touw is goed knoopbaar, UV bestendig en soepel. Daarom wordt het vaak gekocht voor lieren en zonneschermen, maar ook voor djembee trommels.

Eigenschappen van Dyneema touw

  • Soortelijk gewicht: 0.99 (drijft)
  • UV-resistentie: goed
  • Schuurbestendigheid: goed
  • Smeltpunt: 150ºC
  • Nat vs. droog sterkte: 100%

 

 

Dyneema touw kopen?

Je bestelt jouw dyneema touw eenvoudig bij touwbestellen.nl. Touwbestellen.nl is de online touwshop van Touwfabriek Langman. Je kunt dyneema touw bestellen per meter of haspel of op maat laten maken.

Dyneema touw met gesplitste ogen

We voorzien jouw touw indien gewenst van gesplitste ogen. Jouw dyneema touw wordt rechtstreeks uit de fabriek geleverd.

Volg ons:

Copyright 2021 - Touwbestellen.nl