Nylon koord

Nylon touw en koord hebben als eigenschap dat ze veel rek een hoge breekkracht hebben. Daarom is het touw uitermate geschikt voor watersport en scheepvaart. Ons nylon touw is in geslagen en gevlochten constructie verkrijgbaar en al te bestellen vanaf 1 meter.

touw nylon
Ontdek meer dan 2400 producten uit onze voorraad
Direct uit onze eigen touwfabriek
Professioneel maatwerk mogelijk

Sterk en rekbaar touw

Nylon touw van Touwbestellen is verkrijgbaar in geslagen en in gevlochten constructie. Gevlochten nylon touw, of nylon koord wordt ook wel paracord genoemd.

Nylontouw in 3-strengs geslagen, of in 8-strengs gevlochten constructie wordt vaak gebruikt voor landvasten vanwege de hoge rek. Al gebruikt men tegenwoordig vaker polyester touwen. Nylon touw wordt na verloop van tijd hard en is daarom minder makkelijk te knopen.

Alle touwen uit onze webshop worden gemaakt in onze eigen touwfabriek in Nederland. Hierdoor kunnen wij maatwerk leveren en ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit.

Nylon touw

Onze nylon touwen:

Waar wordt nylon touw voor gebruikt?

Nylon touw wordt voor allerlei toepassingen gebruikt. In de scheepvaart en watersport als landvast, maar ook veel voor industriële toepassingen waar veel rek gewenst is.  Twijfel je of nylon touw geschikt is voor jouw specifieke toepassing? Neem dan contact op met onze specialisten.

Nylon touw

Specificaties nylon touw

  • Soortelijk gewicht: 1.14 (zinkt)
  • UV-resistentie: goed
  • Schuurbestendigheid: zeer goed
  • Smeltpunt: 210ºC
  • Verliest 10-15% van de breekkracht als het nat is
  • Touw wordt naar verloop van tijd hard

Dit touw wordt in onze eigen fabriek in Nederland gemaakt. Touwfabriek Langman is al sinds 1638 producent van een breed assortiment kwaliteitstouwen en kan voor jou ook het gewenste touw op maat maken.

nylon touw

Verschil tussen nylon, polyester en polypropyleen

Nylon touw wordt nog wel eens verward met polyester touw of polypropyleen touw. Daarom leggen wij je graag meer uit over de verschillen.

Eén van de grootste verschillen tussen nylon en polyester is dat polyester weinig rek heeft en nylon bekend staat om de rek. Daarbij is polyester beter bestand tegen water dan nylon.

Polypropyleen is een plastic touw en zo goed als onbreekbaar. Waar polypropyleen blijft drijven, doet nylon dit niet. Omdat polypropyleen een plastic touw is, wordt dit ook niet harder wanneer het nat is geweest.

Twijfel je welk touw het best geschikt is? Neem contact op voor deskundig advies.

touw nylon

Veelgestelde vragen over nylon

Volg ons:

Copyright 2024 - Touwbestellen.nl