Polyester Touw kopen?

Touw van polyester uit Nederland

In de webshop is polyester touw beschikbaar in alle soorten en maten. Van touwen met natuurlijke uitstraling, tot reflecterende lijnen. Alle touwen worden gemaakt in onze eigen fabriek, waardoor wij de hoogste kwaliteit garanderen. Doordat wij al onze touwen zelf maken, kunnen wij jouw ideale touw op maat maken.

Beaufort touw scheepstouw Dik touw Polyester Touw
Al ruim 300 jaar betrouwbare leverancier van touw en koord
Professioneel maatwerk mogelijk
Voor 15:30 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden

Polyester touw van touwbestellen.nl

De eindeloze mogelijkheden met polyester touw

Polyester touw wordt voor veel verschillende toepassingen gebruikt, maar met name in de scheepvaart en de industrie. Dit komt omdat het touw tamelijk weinig rek heeft en zowel droog als nat dezelfde breekkracht heeft. Het touw is beschikbaar in gevlochten en geslagen constructie.

UV-bestendig touw

Polyester touw van Touwbestellen.nl is uitstekend UV-bestendig. Hierdoor is het erg geschikt in en rondom water. Daarbij heeft het touw weinig rek.

Gevlochten en gelsagen polyester touw

Gevlochten touw is uitstekend te gebruiken als landvasten touw of sleep touw. De geslagen uitvoering wordt veelvuldig gebruikt als vallenlijn op tall ships. In de industrie wordt het voorgerekte touw veel als hijstouw gebruikt omdat het touw weinig rek heeft.

Van scheepsvaart tot decoratie

Naast de scheepsvaart is polyester touw ook geschikt voor decoratieve toepassingen. Vanwege de hoge UV-bestendigheid, is het touw namelijk goed buiten te gebruiken. Het touw kan volgens de NEN 6065 standaarden gemaakt worden, waardoor het brandvertragend werkt.

Kortom: wanneer je op zoek bent naar een touw met weinig rek en/of een hoge UV-bestendigheid is polyester een goede keus.

Waar wordt polyester touw voor gebruikt?

Er zijn veel verschillende uitvoeringen van polyester en deze worden voor veel diverse doeleinden gebruikt. Voornamelijk voor toepassingen in de scheepvaart en industrie omdat het touw weinig rek heeft en goed tegen de zon bestand is. De geslagen uitvoering wordt veelal gebruikt als hijstouw in de industrie. De gevlochten uitvoering als landvast of sleeptouw.

Twijfel je welk touw het best past bij jouw doel?  Neem dan vrijblijvend contact op met onze touwspecialisten.

Duurzaam alternatief voor polyester

Naast polyester touw verkopen wij ook rPET touw, gemaakt van gerecyclede PET flessen. Dit touw heeft dezelfde eigenschappen als polyester.

 

Polyester touw kopen?

Je bestelt jouw polyester touw eenvoudig bij Touwbestellen.nl. Wij verkopen onze touwen rechtstreeks uit onze fabriek: Touwfabriek Langman. Omdat wij onze eigen touwen maken, kan je jouw touw bestellen per meter of haspel.

Polyester touw met gesplitste ogen

Wanneer gewenst voorzien we jouw touw van gesplitste ogen. Jouw touw wordt dan op maat gemaakt in onze fabriek en aan huis geleverd.

Specificaties

  • Soortelijk gewicht: 1.38 (zinkt)
  • UV-resistentie: uitstekend
  • Schuurbestendigheid: zeer goed
  • Smeltpunt: 265ºC
  • Breekkracht nat vs. droog: 100% (even hoog)

Volg ons:

Copyright 2024 - Touwbestellen.nl