Zwart touw

Zwarte touwen

Ben je op zoek naar een zwart touw? Wij hebben een groot assortiment aan zwarte touwen. Afhankelijk van de toepassing kan je een ander soort touw nodig hebben. Weet je niet welk touw bij jouw toepassing past? Neem dan contact op met een van onze touwspecialisten.

Bekijk ons zwarte touw:

Naar welk type zwart touw ben je op zoek?

Er zijn diverse soorten zwarte touwen. Bij touw dat je gebruikt voor binnen heb je een ander soort touw nodig dan je gebruikt voor buiten of op het water. Het is daarom handig om eerst te bepalen welk type touw je nodig hebt en daarna de kleur te kiezen.

Is online het gewenste touw niet in het zwart verkrijgbaar? Neem dan contact op. Dan kunnen we kijken of we het voor jou kunnen regelen.

 

Zwart touw

Natuurlijke zwarte touwen

Afhankelijk van de toepassing wordt vaak een bepaald type touw gebruikt. Zo wordt als klimtouw vaak hennep gebruikt en is sisal touw het meest gebruikt voor de kattenkrabpaal.

Onze natuurlijk touwen worden gemaakt van 100% natuurlijke garens. Afhankelijk van het type natuurtouw worden de garens gemaakt van bijvoorbeeld de agave plant, bananenplant of katoen.

Katoen

Katoen is het meest bekende type touw. Katoen wordt gebruikt voor diverse toepassingen, bijvoorbeeld in het theater of voor creatieve doeleinden. Dit type touw kan gemakkelijk geverfd worden en is daardoor ook in het zwart verkrijgbaar.

Kunststof zwart touw

Tegenwoordig zijn er steeds meer kunststof touwen. Deze zijn een uitstekende vervanger voor natuurtouw en hebben geen last van bijvoorbeeld een bepaalde geur. Zo is Hempex touw de perfecte vervanger voor hennep touw.

Kunststof touw is vaak sterker dan natuurlijk touw. Ook binnen de kunststof zijn er diverse type touwen. Wederom is het type touw dat bij jou past afhankelijk van de toepassing. Bekijk diverse soorten touw, filter welk touw bij jou past of neem contact op voor persoonlijk advies.

Touw op maat

Al onze touwen worden op maat gemaakt in onze eigen touwfabriek. Hierdoor kunnen wij de allerbeste kwaliteit garanderen. Daarmee bent u verzekerd van hoge kwaliteit die in Nederland wordt geproduceerd. We hebben touw van verschillende diameters en lengtes. Ook qua afwerking kunnen we u van al uw wensen voorzien.

Eigenschappen van zwart touw

Uiteraard verschillen de eigenschappen per type touw. Zo voelt katoen touw zacht aan en heeft veel rek terwijl dyneema touw een kunststof touw is, wel 15x sterker dan staaldraad, en zeer weinig rek heeft.

Volg ons:

Copyright 2024 - Touwbestellen.nl