Schotentouw voor zeilboten

In de webshop vind je verschillende typen schotentouw. De schotenlijnen zijn er in verschillende materialen en uitvoeringen. Ieder touw kun jij samenstellen naar wens, zodat het past bij jouw boot.

Ontdek meer dan 2400 producten uit onze voorraad
Professioneel maatwerk mogelijk
Voor 15:30 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden

Bekijk ons schotentouw:

Waarvan wordt schotentouw gemaakt?

Voor ieder type zeilboot of schip hebben wij het juiste schoten touw. De meeste touwen worden gemaakt van polyester. Omdat wij onze touwen maken in onze eigen fabriek, kunnen wij de grootschoot, genuaschoot, fokkeschoot of kluiverschoot op maat leveren in de door jou gewenste diameter.

Weinig rek

Voor de meeste schoten is de rek minder belangrijk en voldoet een polyester lijn. Veel van onze polyester schotentouwen zijn pre-streched en hebben daardoor al niet veel rek.

Dyneema

Voor wedstrijdzeilers of fanatieke amateurzeilers is een schotentouw met zo min mogelijk rek optimaal. Hiervoor zijn onze schoten met dyneema kern, zoals de QR3 geschikt. Wilt je een Dyneema schoot met weinig rek en een klassieke uitstraling? Kies dan voor de Spunmax lijn.

POSH touw is een geslagen touw en wordt ook veelvuldig als schoot gebruikt. Ook dit touw is voorgerekt op onze pre-stretch machine. Omdat het is gemaakt van versponnen polyester voelt het touw zacht aan, heeft het zeer goede grip en is het UV bestendig.

Grip

Zoekt je een gevlochten schoot met uitstekende grip? Kijk dan eens bij Spunline of Spunport.

Hardware

Ook hardware voor jouw schoot kun je bij ons bestellen. Softshackle, harpsluiting, snapsluiting en d-sluiting leveren wij uit voorraad. Een vlaams oog, een lus splitsen of een takeling kunnen wij ook voor jou verzorgen.

Wil je het splitsen zelf doen? Kijk dan eens bij ons splitsgereedschap. Goed gereedschap is tenslotte het halve werk.

Schotentouw kopen?

Je bestelt jouw schotentouw eenvoudig bij Touwbestellen.nl. Touwbestellen.nl is de online touwshop van Touwfabriek Langman. Je kunt jouw schotentouw per meter of haspel bestellen.

Schotentouw met gesplitste ogen

We voorzien jouw schotentouw indien gewenst van gesplitste ogen. Jouw schotentouw wordt rechtstreeks uit onze eigen fabriek geleverd.
kijk in onze maatwerkmodule 

Schotentouw Vallentouw

Volg ons:

Copyright 2024 - Touwbestellen.nl