Schotentouw voor open- en kajuit zeilboten

Er zijn verschillende type lijnen voor iedere zeilboot of schip. Bekijk hieronder onze schotentouwen.

Schotentouw Vallentouw
Gratis verzending vanaf €75,-
Al ruim 300 jaar betrouwbare leverancier van touw en koord
Professioneel maatwerk mogelijk

Bekijk ons schotentouw:

Waarvan wordt schotentouw gemaakt?

Voor ieder type zeilboot of schip hebben wij het juiste schoten touw. De juiste grootschoot, genuaschoot, fokkeschoot of kluiverschoot kunnen wij op maat leveren in de door u gewenste diameter.

Weinig rek

Voor de meeste schoten is de rek minder belangrijk en voldoet een polyester lijn prima. Veel van onze polyester schotentouwen zijn pre-streched en hebben daardoor al niet veel rek. Maar bijvoorbeeld wedstrijdzeilers of hele fanatieke amateurzeilers willen ook in het schotentouw zo min mogelijk rek.

Dyneema

Hiervoor zijn onze schoten met dyneema kern, zoals de QR3 uitstekend geschikt. Wilt u een Dyneema schoot met weinig rek en een klassieke uitstraling? Dan kiest u voor de Spunmax lijn.

POSH touw is een geslagen touw en wordt ook veelvuldig als schoot gebruikt. Ook dit touw is voorgerekt op onze pre-stretch machine. Omdat het is gemaakt van versponnen polyester voelt het touw zacht aan, heeft het zeer goede grip en is het UV bestendig.

Grip

Zoekt u een gevlochten schoot met goed grip? Kijk dan eens bij Spunline of Spunport.

Hardware

Ook hardware voor uw schoot kunt u bij ons bestellen. Softshackle, harpsluiting, snapsluiting en d-sluiting leveren wij uit voorraad. Een vlaams oog, een lus splitsen of een takeling kunnen wij voor u verzorgen maar wilt u het splitsen zelf doen? Kijk dan eens bij ons splitsgereedschap. Goed gereedschap is tenslotte het halve werk.

Schotentouw kopen?

Je bestelt jouw schotentouw eenvoudig bij touwbestellen.nl. Touwbestellen.nl is de online touwshop van Touwfabriek Langman. Je kunt jouw schotentouw per meter of haspel bestellen.

Schotentouw met gesplitste ogen

We voorzien jouw schotentouw indien gewenst van gesplitste ogen. Jouw schotentouw wordt rechtstreeks uit de fabriek geleverd.

Schotentouw Vallentouw

Volg ons:

Copyright 2021 - Touwbestellen.nl