Koord voor parasols

U kent het wel. Eindelijk lekker weer; u haalt de parasol uit de opslag en trekt bij het opzetten meteen het koord kapot. Gelukkig leveren wij uit voorraad, dus wanneer u voor 15.30u bestelt heeft u de volgende dag een nieuw parasol touwtje in huis.

 

Al meer dan 300 jaar leverancier van touw

Meer dan 2400 producten op voorraad

Klanten beoordelen ons met een 9,4

Parasolkoord:

Diverse soorten parasolkoord

Voor parasols is het meest gebruikte soort: polyester koord. Met name spiraal gevlochten polyester. Het voordeel hiervan is dat dit niet kinkt. Daarbij is het erg soepel en UV-bestendig.

Naast spiraal gevlochten polyester, is ook tuning erg geschikt als parasolkoord. Dit komt door de UHMWPE kern. Deze kern zorgt er namelijk voor dat de rek tot een minimum wordt beperkt. Voor lichtgewicht parasols wordt vaak gekleurd koord toegepast.

Materialen voor parasolkoord

Parasolkoord is in verschillende materialen te krijgen. Polyester gevlochten koord heeft weinig rek en is uitstekend UV bestendig. Dit koord is te koop in wit en zwart, in diktes van 2 tot 8mm. Wilt u koord dat niet kinkt? Kies dan voor spiraal gevlochten koord. Door deze constructie heeft u geen last meer van kinkend touw. Wanneer u een parasol koord zoekt zonder rek kiest u voor Tuning. Dit HT polyester koord heeft een parallel kern van Dyneema garens. Het touw heeft weinig rek en een hoge breekkracht en wordt daarom veel gebruikt voor lieren, zonneschermen en andere ophangsystemen waar staaldraad niet gewenst is. Ook djembé’s worden vaak met dit touw bespannen.

Parasolkoord kopen?

Bij touwbestellen.nl bestel je jouw parasolkoord rechtstreeks uit de fabriek.

Volg ons:

Copyright 2021 - Touwbestellen.nl