Koord voor parasols

Je kent het wel. Eindelijk lekker weer; je haalt de parasol uit de opslag en trekt bij het opzetten meteen het koord kapot. Gelukkig leveren wij uit voorraad! Bestel je voor 15.30? Heb je jouw nieuwe parasolkoord te volgende dag al in huis!

 

Al ruim 300 jaar betrouwbare leverancier van touw en koord
Ontdek meer dan 2400 producten uit onze voorraad
Professioneel maatwerk mogelijk

Parasolkoord:

Diverse soorten parasolkoord

Voor parasols is het meest gebruikte soort polyester koord. Met name spiraal gevlochten polyester. Het voordeel hiervan is dat dit niet kinkt. Daarbij is het erg soepel en UV-bestendig.

Naast spiraal gevlochten polyester, is ook tuning erg geschikt als parasolkoord. Dit komt door de UHMWPE kern. Deze kern zorgt er namelijk voor dat de rek tot een minimum wordt beperkt. Voor lichtgewicht parasols wordt vaak gekleurd koord toegepast.

Materialen voor parasolkoord

Parasolkoord is in verschillende materialen te krijgen. Polyester gevlochten koord heeft weinig rek en is uitstekend UV bestendig. Dit koord is te koop in wit en zwart, in diktes van 2 tot 8mm.

Wil je koord dat niet kinkt? Kies dan voor spiraal gevlochten koord. Door deze constructie heb je geen last meer van kinkend touw.

Wanneer je een parasol koord zoekt zonder rek, kies je voor Tuning. Dit HT polyester koord heeft een parallel kern van Dyneema garens. Het touw heeft weinig rek en een hoge breekkracht en wordt daarom veel gebruikt voor lieren, zonneschermen en andere ophangsystemen waar staaldraad niet gewenst is. Ook djembé’s worden vaak met dit touw bespannen.

Parasolkoord kopen?

Bij touwbestellen.nl bestel je jouw parasolkoord rechtstreeks uit de fabriek. Zo ben je verzekerd van de  hoogste kwaliteit en heb je jouw touw snel in huis.

Volg ons:

Copyright 2022 - Touwbestellen.nl