Polypropyleen Touw

Wat is polypropyleen?

Polypropyleen staat bekend als PP. Polypropyleen is plastic dat zo goed als onbreekbaar is. Polypropyleen is eenvoudig te recyclen, waterbestendig en bestand tegen chemische oplossingen.

Polypropyleen Touw
Gratis verzending vanaf €75,-
Al ruim 300 jaar betrouwbare leverancier van touw en koord
Ontdek meer dan 2400 producten uit onze voorraad

Producten

Polypropyleen touw, licht en duurzaam

Polypropyleen touw is een veelzijdig touw. In tegenstelling tot touw met natuurlijke vezels, is polypropyleen bestand tegen water en blijft het touw goed drijven. Echter is het minder goed bestand tegen ultraviolet licht dan bijvoorbeeld polyester touw.

Polypropyleen touw bieden wij bij Touwbestellen.nl in veel verschillende varianten aan. Zo bieden wij PP-multi Superlene, Polypropyleen splitfilm, Gekleurd koord,  en nog veel meer. Het is een erg populair touw soort.
Hempex® is versponnen propyleen touw met de look en feel van Hennep touw. Omdat dit een synthetisch touw is, is dit touw erg goed buiten te gebruiken.

Waarvoor wordt polypropyleen touw gebruikt?

Dit type touw wordt voor veel diverse toepassingen gebruikt. Zo wordt het touw ingezet als hijstouw, touwladder touw, trektouw, paktouw, trimlijnen en nog veel meer. Wilt u advies over het juiste touw voor uw toepassing? Neem dan contact met ons op.

Polypropyleen Touw

Eigenschappen van polypropyleen touw

Polypropyleen touw is een zeer duurzaam en licht soort touw. In tegenstelling tot touw met natuurlijke vezels, is polypropyleen bestand tegen water en blijft het touw goed drijven. Touwen gemaakt van polypropyleen zijn erg populair en in veel gevallen voordeliger dan bijvoorbeeld Polyester of Nylon touw.

Touw voor buiten

Polypropyleen is een synthetisch touw en daardoor beter bestand tegen weersinvloeden dan natuur touwen. Gebruikt u het touw buiten? Kies dan voor een polypropyleen touw. Dit is naast sterk en betaalbaar, een licht en duurzaam touw.

UV-bestendig touw

Bent u op zoek naar touw wat nog beter UV- en schuurbestendig is? Kiest u dan voor een polyester touw.

 

Polypropyleen Touw

Specificaties polypropyleen touw

  • Soortelijk gewicht: 0.91 (drijft)
  • UV-resistentie: redelijk
  • Schuurbestendigheid:  goed
  • Smeltpunt: 165ºC
  • Nat vs. droog sterkte: 100%

Dit touw wordt in onze eigen fabriek in Nederland gemaakt. Touwfabriek Langman is al sinds 1638 producent van een breed assortiment kwaliteitstouwen.

Polypropyleen touw kopen?

Je bestelt jouw polypropyleen touw eenvoudig bij touwbestellen.nl. Touwbestellen.nl is de online touwshop van Touwfabriek Langman. Je kunt de polypropyleen touwen bestellen per meter of haspel.

Polypropyleen met gesplitste ogen

We voorzien jouw touw indien gewenst van gesplitste ogen. Jouw polypropyleen touw wordt rechtstreeks uit de fabriek geleverd.

Volg ons:

Copyright 2021 - Touwbestellen.nl