Polypropyleen Touw

Wat is polypropyleen?

Polypropyleen staat bekend als PP. Polypropyleen is plastic dat zo goed als onbreekbaar is. Polypropyleen is eenvoudig te recyclen, waterbestendig en bestand tegen chemische oplossingen. Bij Touwbestellen.nl hebben wij verschillende uitvoeringen polypropyleen touw voor jou.

Polypropyleen Touw
Gratis verzending in NL vanaf € 75,-
Ontdek meer dan 2400 producten uit onze voorraad
Voor 15:30 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden

Producten

Polypropyleen touw: licht en duurzaam

Polypropyleen touw is een veelzijdig touw. In tegenstelling tot touw met natuurlijke vezels, is polypropyleen bestand tegen water en blijft het touw goed drijven door het plastic. Echter is het minder goed bestand tegen ultraviolet licht dan bijvoorbeeld polyester touw.

Bij Touwbestellen.nl bieden wij polypropyleen touw in veel verschillende varianten aan. Zo bieden wij PP-multi Superlene, Polypropyleen splitfilm, Gekleurd koord en nog veel meer. Het is een erg populair soort touw.

Hempex® is versponnen propyleen touw met de look en feel van Hennep touw. Omdat dit een synthetisch touw is, is dit touw erg goed buiten te gebruiken.

Waarvoor wordt polypropyleen touw gebruikt?

Dit type touw wordt voor veel uiteenlopende toepassingen gebruikt. Zo wordt het touw ingezet als hijstouw, touwladder touw, trektouw, paktouw, trimlijnen en nog veel meer. Wil je advies over het juiste touw voor jouw klus? Neem dan contact met ons op.

Eigenschappen van polypropyleen touw

Polypropyleen touw is een zeer duurzaam en licht soort touw. In tegenstelling tot touw met natuurlijke vezels, is polypropyleen bestand tegen water en blijft het touw goed drijven. Touwen gemaakt van polypropyleen zijn erg populair en in veel gevallen voordeliger dan bijvoorbeeld Polyester of Nylon touw.

Touw voor buiten

Polypropyleen is een synthetisch touw en daardoor beter bestand tegen weersinvloeden dan natuur touwen. Gebruikje het touw buiten? Kies dan voor een polypropyleen touw, geen natuurtouw. Dit is naast sterk en betaalbaar, een licht en duurzaam touw.

UV-bestendig touw

Ben je op zoek naar touw wat nog beter UV- en schuurbestendig is? Kies dan voor een polyester touw.

 

Polypropyleen Touw

Specificaties polypropyleen touw

  • Soortelijk gewicht: 0.91 (drijft)
  • UV-resistentie: redelijk
  • Schuurbestendigheid:  goed
  • Smeltpunt: 165ºC
  • Nat vs. droog sterkte: 100%

Dit touw wordt in onze eigen fabriek in Nederland gemaakt. Touwfabriek Langman is al sinds 1638 producent van een breed assortiment kwaliteitstouwen.

Polypropyleen touw kopen?

Je bestelt jouw polypropyleen touw eenvoudig bij touwbestellen.nl. Touwbestellen.nl is de online touwshop van Touwfabriek Langman. Je kunt de polypropyleen touwen bestellen per meter of haspel.

Polypropyleen met gesplitste ogen

We voorzien jouw touw indien gewenst van gesplitste ogen. Jouw polypropyleen touw wordt rechtstreeks uit de fabriek geleverd.

Veelgestelde vragen over polypropyleen koord

Volg ons:

Copyright 2024 - Touwbestellen.nl