Landvasten voor jouw boot

Landvast boot

Met een landvast leg je jouw boot vast aan het land. Er zijn landvasten in verschillende constructies en van verschillende materialen. Touwbestellen.nl heeft voor elke boot een passende landvast.

Landvasten voor boot
Al ruim 300 jaar betrouwbare leverancier van touw en koord
Professioneel maatwerk mogelijk
Voor 15:30 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden

Bekijk hier touwen als landvasten voor jouw boot:

Landvast touw voor sloep of zeilboot

Voor een sloep of zeilboot is een landvast van PP Multi de beste keuze. PP Multi wordt ook wel prijslandvast of Superlene genoemd.

PP Multi heeft de volgende voordelen:

 • Blijft drijven
 • Verschillende diameters
 • Eenvoudig lussen in het touw te maken
 • Wit, navy of zwart

Let op, neem een landvast van 1,5 keer de lengte voor jouw boot.

Landvasten op maat

Landvast op maat laten maken? Dan ben je bij Touwbestellen.nl aan het goede adres. Wij maken al onze landvasten op maat. Wil je de landvast met lus of oog? Bekijk dan onze maatwerk touw. Hier selecteer je eenvoudig PP Multi, vul de juiste lengte in (1,5 keer de boot) en kies je de gewenste afwerking.

Landvasten boot: van superyachts tot luxe schepen

Voor een superyacht of luxe schip is een landvast van Beaufort ideaal. Beaufort heeft de volgende voordelen:

 • Dubbel gevlochten polyester
 • Slijtvast en UV-bestendig
 • Kraakt niet
 • Op maat, met lussen en met lederen beschermhoes verkrijgbaar
 • Verschillende diameters
 • Zwart, carbon en brons (informeer voor andere kleuren of maatwerk naar dock-lines.com)
 • Luxe uitstraling
zakelijk touw bestellen

Hoe dik moet mijn landvast zijn?

Bij het kiezen van de juiste landvast voor jouw boot is de dikte van het materiaal een belangrijke overweging. De tabel aan de rechterkant biedt een overzicht van de aanbevolen afmetingen per materiaal, waarmee je de juiste keuze kunt maken op basis van de grootte en het gewicht van jouw boot. Een landvast van de juiste dikte zorgt voor voldoende sterkte en betrouwbaarheid, en kan helpen bij het veilig aanmeren van jouw boot, ongeacht de omstandigheden. Het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de weersomstandigheden, de ligplaats en de aard van de belasting waaraan de landvast wordt blootgesteld.

Door de tabel te raadplegen en de juiste dikte te kiezen, kun je met een gerust hart genieten van jouw tijd op het water.

Lengte van de boot Polyester Polypropyleen
8 m / 26 ft 10 mm 14 mm
10 m / 33 ft 12 mm 16 mm
12 m / 39 ft 14 mm 18 mm
14 m / 46 ft 16 mm 20 mm
16 m / 53 ft 18 mm 22 mm
19 m / 62 ft 20 mm 24 mm

Wij leveren overigens ook nog veel dikkere landvasten tot wel 48 mm uit voorraad en wij maken al onze landvasten op maat!

Kies je voor een polypropyleen landvast? Dan kun je deze hier op maat laten maken. Heb je een superyacht of luxe schip? Dan kun je beter een Beaufort op maat laten maken.

Nylon of polyester boot landvast kopen

Naast PP Multi en Beaufort zijn er ook landvasten van de Ocean8 line. Dit zijn landvasten van polyester of nylon. Nylon heeft meer rek en wordt na loop van tijd hard. Ocean8 landvasten worden daarom vaak van polyester gemaakt.

Productie van landvasten voor elke boot

Zowel de productie van de meerlijnen als de afwerking wordt gedaan in onze touwfabriek in Nijkerk. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij jou voorzien van het juiste advies en een zeer hoge kwaliteit producten.

Voor klassieke schepen hebben wij passende klassieke touwen. Kijkt u bijvoorbeeld eens bij Hempex® of polyester classic. Ook voor andere touw-producten zoals fenderlijnen en werplijnen bent u bij ons aan het juiste adres.

Landvasten kopen?

Een landvast kan in principe elk type touw zijn. Het is belangrijk dat het touw sterk genoeg is. Ook de rek is belangrijk. De rek kan namelijk klappen opvangen waardoor de boot stabieler blijft liggen. Als laatste moet het touw natuurlijk ook Uv-bestendig zijn.

Landvasten kopen van polypropyleen

Populaire materialen voor landvasten zijn polypropyleen en polyester. Voor de lengte van een landvast wordt vaak 1,5 keer de lengte van het schip gebruikt.

Wat past bij mijn boot en wensen?

Kom gerust in contact met onze touwspecialisten als je niet weet welk landvast touw het beste bij jou past.

Landvasten voor boot

Landvast kopen van de hoogste kwaliteit

Op zoek naar een landvast van de beste kwaliteit? Ga dan voor polyester landvast. Wij maken de polyester touwen in onze eigen Nederlandse fabriek. Daardoor kunnen wij de beste kwaliteit garanderen. Je bestelt het touw rechtstreeks uit de fabriek.

Voordelen van polyester landvasten

Ten eerste wordt polyester touw niet hard na verloop van tijd. Ook heeft het touw een uitstekende trekkracht en goede rek. Dankzij de hoge slijtvastheid gaat het touw lang mee. Doordat het touw zowel sterk als soepel is, is het touw makkelijk in gebruik en kan jij snel en veilig de boot aan de kade leggen.

Geslagen en gevlochten landvast touw

Touw kopen? Houd dan ook rekening met de constructie. Een geslagen landvast touw is om elkaar heen geslagen. Hiervoor hebben wij een machine in de fabriek staan. Een geslagen touw heeft geen kern en minder rek dan een gevlochten touw. Gevlochten touw heeft wel een kern. Daarom heen is het touw gevlochten. Hierdoor is het touw minder gevoelig.

Landvast op maat

Al onze touwen worden op maat gemaakt. Zo kies jij het type touw, de lengte en de dikte. Hierdoor ben je verzekerd dat het touw perfect is voor jouw boot en voldoet aan jouw wensen. Je stelt het touw eenvoudig zelf samen bij maatwerk. Hierbij wordt niet alleen de lengte bepaald maar ook de afwerking. Zo is jouw landvast bij levering kant en klaar.

Veelgestelde vragen over landvasten

Volg ons:

Copyright 2024 - Touwbestellen.nl