Macramé touw en garens

Ga je aan de slag met Macramé? Dan hebben wij passend touw voor zowel basisknopen als ingewikkelde patronen. Voor het ene project heb je dun en soepel macramétouw nodig, terwijl je voor een ander project juist een stoere uitstraling wilt creëren met een grof, dikker touw. Wij maken onze touwen van hoge kwaliteit in eigen fabriek, waardoor we altijd het perfecte touw voor jou hebben.

Macrame Touw

Wat is Macramé touw?

Macramé touw is decoratie touw waarmee je hippe plantenhangers, wandklederen, dromenvangers en andere creaties kan maken.

Dit kan met eenvoudige knopen voor beginners of met een meer ingewikkelde techniek voor creatievelingen die al vaker een macramé project hebben gedaan.

Welk macramétouw moet ik kiezen?

Het touw dat je nodig hebt, hangt dus volledig af van hetgeen wat je wilt maken. Bij Touwbestellen.nl hebben wij verschillende geschikte touwen van hoge kwaliteit uit eigen fabriek, waardoor je verzekerd bent van het juiste macramé touw voor jouw project. Door de hoge kwaliteit van het touw, blijft jouw eindwerk lang mooi.

Touw voor macramé

Er zijn verschillende koorden  geschikt voor macramé kunstwerken. Afhankelijk van de voor jou gewenste stijl (fijn of grof), maak je een keuze in het touw. Er zijn verschillende touwen die veel gebruikt worden voor macramé werken:

  • Gekleurd touw | Dit touw is in vele kleuren beschikbaar is en al verkrijgbaar met een diameter van 1 millimeter.
  • Kordel koord | Dit is een touw met een grijze kleur van volledig natuurlijk materiaal. Doordat dit touw 100% natuurlijk is, varieert de dikte lichtelijk.
  • Haakkatoen | Dit is Ecru katoen touw. Het touw heeft een natuurlijke beige kleur en is verkrijgbaar in een dikte tussen de 0,6 en 1,9 millimeter. Ideaal voor het fijne werk.
  • Henneptouw | Dun henneptouw is ideaal voor macramé. Een dun henneptouw is bijvoorbeeld klokkentouw of gekleurd koord.

Dit zijn onze macramé touwen:

Welke macramé creatie ga jij maken?

Wil je een armband maken met de macramé techniek? Dan is het verstandig om te kiezen voor dunne macrame garen of het haakkatoen met een dikte van 0,6 millimeter. Ga je aan de slag met het maken van een plantenhanger of een mooi kunstwerk voor aan de muur. Dan is touw zeer geschikt.

Ga je voor een robuuste uitstraling? Dan adviseren wij een touw met een dikte van 6 millimeter. Wil je juist een fijne uitstraling? Ga dan voor een touw met een dikte van 2 millimeter.

Wil je hulp bij het selecteren van het juiste touw voor jouw project? Neem dan contact op met onze touwspecialisten. Ze helpen je graag verder!

Macrame Touw

Macrame touw of koord kopen

Zoek je een webshop waar je macrame touw kan kopen? Dan ben je bij Touwbestellen.nl aan het goede adres. Bij ons kan je macrame kopen in diverse soorten en maten. Van touwen met een natuurlijke uitstraling tot gekleurde koorden. Wij hebben hét touw voor macramé.

Macrame Touw

Veelgestelde vragen over macramé koord

Volg ons:

Copyright 2024 - Touwbestellen.nl