Natuurlijk touw van jute

Jute touw wordt gemaakt van 100% natuurlijke jute garens. Deze natuurlijke vezel is soepel en voelt zacht aan in de hand. Daarnaast is het touw milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Doordat het touw zacht en soepel is, wordt het touw vaak gebruikt ter decoratie, voor macramé en om te haken of breien.

jute touw
Gratis verzending in NL vanaf €75,-
Ontdek meer dan 2400 producten uit onze voorraad
Direct uit onze eigen touwfabriek

Eigenschappen van jute

Jute is een natuurlijk touw. Het touw is zacht en soepel. Dit komt omdat het touw gemaakt is van 100% natuurlijke garens.

Natuurlijk product

Doordat jute touw gemaakt is van natuurlijke garens, is het minder goed bestand tegen weersinvloeden. Daarom wordt dit touw voornamelijk binnen gebruikt. In de tuin breekt het touw volledig af. Ben je op zoek naar een touw wat buiten langer meegaat? Ga dan voor de kunststofvariant zoals POSH of Hempex

Jute Touw

Jute touw kopen?

Ben je op zoek naar jute touw van hoge kwaliteit? Dan ben je bij Touwbestellen.nl aan het goede adres.

Net als alle andere touwen in onze webshop, wordt het jute touw in eigen fabriek geproduceerd van hoge kwaliteit garens. Hierdoor garanderen wij de uitstekende kwaliteit.

jute touw

Jute touw van A-kwaliteit

Jute touw een van meest gebruikte touwen in NL

Na katoen touw, is jute het meest gebruikte touw in Nederland. Beide zijn natuurlijke touwen.

Jute touw heeft een bruine kleur. De exacte kleur kan per keer verschillen, omdat er geen kleurstoffen aan het touw worden toegevoegd. Nadat er van de natuurlijke garens touw wordt gemaakt, is het touw nog steeds 100% natuurlijk.

Jute touw voor decoratie

Tegenwoordig wordt jute touw ook veel gebruikt als macramé touw. Macramé is een knooptechniek waarmee je mooie knutselwerken maakt.

Zo zie je tegenwoordig zelfgemaakt tassen, plantenbakjes en muurkleden van jute touw. Door de zachte en soepele eigenschap van jute, is het zeer geschikt om mee te knutselen.

Jute touw op de landbouw

Het natuurlijke touw wordt ook veel gebruikt in de landbouw. Bijvoorbeeld in de tuin en voor bomen. Echter is het touw door de natuurlijke eigenschap niet heel goed bestand tegen het weer. Heb je (buiten) sterk touw nodig als bijvoorbeeld mestschuiftouw? Dan is dyneema een uitstekende oplossing.

Jute touw als bondagetouw

Jute wordt naast HennepVlas touw ook voor bondage gebruikt.
Ook is ons POSH 6mm een veel gebruikte touwsoort voor deze knoopkunst

Op zoek naar sterkere alternatieve van jute?

Volg ons:

Copyright 2022 - Touwbestellen.nl