Natuurlijk touw van jute

Touw gemaakt van 100% natuurlijke jute garens. Deze natuurlijke vezel is soepel en voelt zacht aan in de hand. Daarnaast is jute touw milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Het touw wordt veel gebruikt voor in de tuin, bijvoorbeeld het opbinden van groentes, macramé en om te haken of breien. Ook is het touw ideaal voor decoratie doordat het soepel is en zacht aanvoelt. Wij maken het jute touw in onze eigen touwfabriek in Nederland. Bestel rechtstreeks vanuit de fabriek en profiteer van hoge kwaliteit touw.

jute touw
Gratis verzending in NL vanaf €75,-
Al ruim 300 jaar betrouwbare leverancier van touw en koord
Professioneel maatwerk mogelijk

Jute touw van A-kwaliteit

Eigenschappen van jute

Jute is een natuurlijk touw. Het touw is zacht en soepel. Dit komt omdat het touw gemaakt is van 100% natuurlijke garens.

Natuurlijk product

Doordat jute touw gemaakt is van natuurlijke garens is het minder goed bestand tegen weersinvloeden. Dit touw wordt dus voornamelijk gebruikt voor binnen. In de tuin breekt het touw volledig af. Ben je op zoek naar een touw die langer meegaat? Ga dan voor de kunststofvariant zoals POSH of Hempex

Jute Touw

Jute touw kopen?

Wil je jute touw kopen? Dan ben je bij touwbestellen.nl aan het goede adres.

Net als alle andere touwen in onze webshop, wordt ook het jute in eigen fabriek geproduceerd van hoge kwaliteit garens. Hierdoor kunnen we de uitstekende kwaliteit altijd garanderen. Het touw is gemaakt van natuurlijke jute en is dus milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar.

jute touw

Jute touw een van meest gebruikte touwen in NL

Na katoen touw is jute het meest gebruikte touw in Nederland. Beide zijn natuurlijke touwen. Jute touw heeft een bruine kleur. Dit kan per keer verschillen omdat er geen kleurstoffen aan het touw worden toegevoegd. Nadat er van de natuurlijke garens touw wordt gemaakt is het touw nog steeds 100% natuurlijk. Jute is een duurzaam alternatief voor nylon touw.

Jute touw voor decoratie

Tegenwoordig wordt jute touw ook veel gebruikt als macramé touw. Macramé is een knooptechniek waarmee je mooie knutselwerken maakt. Zo zie je tegenwoordig zelfgemaakt tassen, plantenbakjes en meer van jute touw. Dit touw is dus zeer geschikt om te knutselen.

Jute touw op de landbouw

Het natuurlijke touw wordt ook veel gebruikt in de landbouw. Bijvoorbeeld in de tuin en voor bomen. Heb je een sterk touw nodig als bijvoorbeeld mestschuiftouw? Dan is dyneema een uitstekende oplossing.

Jute touw voor bondage

Jute wordt naast HennepVlas touw ook voor bondage gebruikt.
Ook is ons POSH 6mm een veel gebruikte touwsoort voor deze knoopkunst

Op zoek naar sterkere alternatieve van jute?

Volg ons:

Copyright 2022 - Touwbestellen.nl