Soorten touw

Het grootste aanbod aan diverse

Wel 50 soorten touw

Waar begin je met touw bestellen?

Wij begrijpen heel goed dat door het grote aanbod aan touw en de diverse soorten, je niet weet welk touw je nodig hebt. Daarom leggen we je hier uit welke verschillende soorten touw er zijn. Ben je op zoek naar een ander touw of wil je advies? Neem dan contact op met onze touwspecialisten. We adviseren je graag!

soorten-touw-PpMulti-Gekleurd-springtouw-Kleuren-Touwbestellen
Direct uit onze eigen touwfabriek
Professioneel maatwerk mogelijk
Voor 15:30 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden

Bij Touwbestellen.nl hebben wij een groot aanbod aan touw. Doordat wij onze eigen fabriek hebben, kunnen wij ieder touw naar wens maken. Hieronder tref je een opsomming van veel gekozen touwen:

Staat jouw gewenste touw of toepassing er niet bij? Of weet je niet welk touw je nodig hebt? Neem dan contact op met onze touwspecialisten!

touw kopen soorten touwen

Natuurlijk touw

Het materiaal van touw speelt een belangrijke rol bij het bepalen van het soort touw dat je nodig hebt. Vroeger werd touw voornamelijk gemaakt van natuurlijk vezels, zoals katoen of jute. Tegenwoordig zie je steeds meer touwen van kunststof. Kunststof touw heeft als voordeel dat het geen geur afgeeft, beter bestendig is tegen diverse weerinvloeden en een hogere slijtvastheid heeft. Oftewel: je touw gaat langer mee.

Katoen touw

Katoen touw is een natuurlijk touw dat wordt gemaakt van katoengarens. Katoen voelt zacht aan en heeft rek. Dit touw wordt veel gebruikt in theaters, maar ook voor decoratieve doeleinden.

Manilla touw

Manilla touw is een natuurlijk touw dat wordt gemaakt van garens die worden verkregen uit de bananenplant. Manilla touw is bruin van kleur en voelt ruw aan. Het touw is sterker en minder kwetsbaar dan katoen. Manilla touw (ook wel bekend als scheepstouw) wordt veel gebruikt in de scheepvaart.

Sisal touw

Sisal touw is een natuurlijk touw dat wordt gemaakt van garens die worden verkregen uit de agave plant. Het touw is goed bestand tegen vocht en wordt veel gebruikt voor kattenkrabpalen. Sisal touw is 100% veilig voor dieren.

Hennep touw

Hennep touw is natuurlijk touw gemaakt van garens die worden verkregen uit de cannabis plant. Hennep is het sterkste natuurtouw maar heeft wel een lage slijtvastheid. Hennep touw wordt veelal gebruik voor sport, decoratie en andere hobby’s.

 

Kunststof touw

Nylon touw

Nylon touw is een kunststof touw. Nylon was een van de eerste materialen voor kunststof touw. Nylon is sterk en zeer elastisch en daarom niet geschikt voor op het water. Dit komt omdat het touw niet drijft en als het nat is tot wel 25% van de kracht verliest. Nylon touw is erg geschikt in de industrie, waar touw met rek gewenst is.

Polyester touw

Polyester touw is een kunststof touw met een hoge breekkracht. Het touw heeft van zichzelf relatief weinig rek. Ook kan het touw voorgerekt worden, dan is het touw écht nauwelijks rekbaar. Polyester touw is erg geschikt voor scheepsvaart, maar wordt ook gebruikt voor decoratieve uiteinden.

Polypropyleen touw

Polypropyleen touw is een kunststof touw dat minder sterk is dan polyester. Polypropyleen touw is er in veel uitvoeringen, waardoor het voor veel verschillende dingen wordt gebruikt. Het touw wordt onder andere veel gebruikt als trimlijn.

Kevlar touw

Kevlar touw is een kunststof touw dat zeer sterk is. Het touw heeft geen rek en is sterker dan staal. Kevlar wordt vaak als kern gebruikt bij een gevlochten touw.

Dyneema touw

Dyneema touw is een kunststof touw dat wordt gemaakt van polyethyleen. Het touw is uitermate sterk (15x sterker dan staal), zeer licht en blijft drijven op het water. Daarom wordt Dyneema touw veel gebruik in de watersport en industrie.

Hoe wordt touw gemaakt?

Touw wordt gemaakt van garens. In principe zijn er twee manieren om touw te maken: slaan en vlechten.

Geslagen touw

Bij geslagen touw worden er verschillende strengen touw om elkaar heen gedraaid. Vaak worden er drie of vier strengen gebruikt. Bij een product staat dan bijvoorbeeld 3-strengs geslagen touw. Dan weet je dat het touw dus met drie strengen om elkaar heen is gedraaid. Dit draaien gebeurd met een lijnbaan.

Bij Touwbestellen.nl maken wij onze eigen touwen. Je bestelt jouw touw dus rechtstreeks uit de fabriek. Wij kopen hoge kwaliteit garens in en maken hier in onze fabriek sterke touwen van.

Gevlochten touw

Naast geslagen touw, is er gevlochten touw. Zoals de naam al zegt, wordt gevlochten touw gevlochten. Dit gebeurt in onze touwfabriek door machines met een spinner. Door de spinner wordt het touw op zeer effectieve wijze gevlochten. Gevlochten touw zonder kern kan plat worden. Dit is handig bij bijvoorbeeld gekleurd touw dat veel gebruikt wordt als hondenlijn. Een gevlochten touw met kern is rond én steviger dan een touw zonder kern.

Knopen en splitsen

Naast het op maat maken van jouw touw, is het ook mogelijk het touw af te laten afwerken door onze touwspecialisten. Het knopen en splitsen van touw is echt vakwerk. Veelvoorkomende afwerkingen zijn bijvoorbeeld een eindsplits, waardoor het touw niet gaat rafelen. Of diverse knopen: voor de sier of zodat het touw gemakkelijk aan een ander object verbonden kan worden.

Touw van de beste kwaliteit

Wij maken al onze touwen in onze eigen touwfabriek. Wij knopen dan ook zelf de garens in. Hierdoor kunnen wij de allerbeste kwaliteit garanderen. Normaal gesproken leveren wij met Touwfabriek Langman touwen rechtstreeks aan bedrijven, maar dankzij Touwbestellen.nl kun jij als consument ook gebruik maken van de hoogste kwaliteit touwen die rechtstreeks uit de fabriek komen.

Omdat wij onze touwen zelf maken, kunnen wij de touwen helemaal naar wens aanpassen. Zo bepaal jij zelf de afmeting, diameter en kleur. Ook kunnen wij ogen of lussen aan jouw touw maken.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Bekijk de mogelijkheden voor maatwerk of bespreek jouw wensen met onze touwspecialisten.

Bekijk alle soorten: