Kabelaring en Leguanen

de originele Langman

Leguaan en kabelaring boot

Sloepen, vletten en motorboten worden ter verfraaiing en bescherming voorzien van Kabelaring en Leguanen. De kabelaringen van touwbestellen.nl worden geheel in eigen, Nederlandse fabriek geproduceerd en voor jou op maat gemaakt. Onze specialisten zorgen er voor dat de kabelaring of leguaan volgens onze hoge standaard wordt geproduceerd in de exacte maat en afwerking die jij wenst.

 

Kabelaring en Leguanen
Al ruim 300 jaar betrouwbare leverancier van touw en koord
Direct uit onze eigen touwfabriek
Professioneel maatwerk mogelijk

Kabelaring

Voor de kabelaringen en leguanen die wij produceren, gebruiken we speciaal vervaardigde polypropyleen garens. Deze zijn van zeer hoge kwaliteit. Er is een hoge UV-stabilisator in dit materiaal verwerkt die weerstand biedt aan de inwerking van zonlicht.

Dit zorgt ervoor dat de vezels ook aan de buitenzijde vele jaren goed blijft, zonder een versleten en pluizig uiterlijk te krijgen.

De kabelaring van Touwbestellen.nl worden bij LangmanTouw op de eigen touwbaan geslagen. In het hart van de kabelaring zit een RVS-staaldraad. De einden van het staaldraad voorzien we van een oog met RVS-kous.

Kabelaring en Leguanen

Kabelaring op maat

De kabelaringen maken wij speciaal voor jou op maat. Aan de hand van de door jou opgegeven maten kan er een berekening worden gemaakt om de juiste lengte van het touw te bepalen. Zo heb je een fraaie stootrand voor jouw boot van touw.

Door onze jarenlange ervaring hebben wij van veel boot types de juiste maten. Zo weten wij precies wat voor kabelaring bijvoorbeeld uw ONJ, Jan van Gent, Makma, Interboat of Intercruiser nodig heeft.

Hebben wij toch nog niet de juiste maten? Dan kunt je ons maatschetsformulier invullen en wordt de kabelaring gemaakt zoals je dat wilt.

Soms zijn er kabelaringen en leguanen uit voorraad leverbaar. Deze bieden wij aan tegen scherpe prijzen.

Leguaan

Een leguaan wordt meestal voor de boeg van de boot aangebracht. Voor deze handgeknoopte verdikking hebben onze vakmensen van de schiemansafdeling een knooptechniek ontwikkeld waardoor de leguaan naar het model van de boot gemaakt wordt. Hierdoor komt de leguaan strak tegen de huid van de boot te liggen en heb je de ideale stootrand voor jouw boot van touw.

Een leguaan kan als een los model worden gemaakt, maar kan ook op een kabelaring worden gebreid. De kabelaring moet dan wel voor de boeg langs lopen. Bepalend voor de afmetingen van een leguaan, is het model en de lengte van de boot en de diameter van een eventueel aanwezige kabelaring. Leguanen zijn leverbaar vanaf een diameter van 8 cm.

Losse leguanen voorzien wij aan de uiteinden standaard van enkele schakels RVS ketting. Indien voor de boeg geen ondersteuning aanwezig is kan in het midden ook een ophangpunt van enkele schakels RVS-ketting worden aangebracht.

 

Reparatie kabelaring

Wanneer je kabelaring al oud is, is vervanging aan te raden. Is hij nog in goede staat? Dan kunnen wij schades soms prima repareren. Moet de kabelaring opnieuw worden uitgepunt? Geen punt! Wil je weten of reparatie ook voor jouw kabelaring of leguaan mogelijk is? Stuur ons foto’s en de maten dan laten wij het je weten.

Toch liever zelf aan de slag? Bestel dan bij ons origineel kabelaring garen.

Kableraring reparatie garen:

Volg ons:

Copyright 2024 - Touwbestellen.nl