Liertouw

Liertouw is één van de sterkste touwen die er is. Daarom wordt het vaak gebruikt voor het grove trek- en hijswerk. Doordat liertouw zo sterk is, wordt het veelal gebruik als alternatief op staaldraad. 

Liertouwen
Gratis verzending in NL vanaf € 75,-
Direct uit onze eigen touwfabriek
Professioneel maatwerk mogelijk

Wat is liertouw?

Een liertouw is een sterk touw wat voor veel verschillende toepassingen wordt gebruikt. Vaak wordt liertouw gebruikt voor klussen waarbij je moet trekken en hijsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het voortrekken van een auto of het begeleiden van bomen in bosbouw.

UHMWPE dyneema

Waar wordt het van gemaakt?

Vroeger werd liertouw vaak gemaakt van staalkabels. Tegenwoordig wordt het gemaakt van touw wat nóg sterker is dan staaldraad. Namelijk UHMWPE / Dyneema touw. UHMWPE staat voor Ultra High Molecular Weight Polyethylene. Vertaald naar het Nederlands: UHMWPE (of Dyneema®) touw is gemaakt van een erg sterke kunststofvezel op basis van polyetheen.

Deze lijnen/touwen zijn voorzien van een PU coating.
De coating zorgt voor een goede smering van de vezels, beschermt de vezels tegen vuil en zorgt voor UV bestendigheid.

liertouwen

Bekijk onze liertouwen:

UHMWPE dyneema

Waarom is liertouw zo sterk?

Liertouw is sterk omdat het is gemaakt van 12-strengs gevlochten Dyneema touw met een sterke coating. Doordat het touw erg weinig rek heeft, is het zelfs sterker dan staaldraad. 

Liertouw kent verschillende voordelen ten opzichte van staaldraad:

  • Liertouw is lichter;
  • Het is makkelijker te hanteren
  • En het heeft een kleinere buigradius
liertouwen

Maatwerk

Bij Touwbestellen.nl maken wij onze eigen touwen in onze Nederlandse fabriek. Omdat wij onze eigen touwen maken, kunnen wij deze volledig naar wens maken. Zo ook onze UHMWPE touwen. 

Bij ons in de fabriek heb je keuze uit verschillende diameters, type coatings en afwerkingen. Zo kunnen wij jouw liertouw afwerken met een lus of een haak.

Dyneema touw voor lieren en watersport Liertouwen

Volg ons:

Copyright 2024 - Touwbestellen.nl